01/03/2012
Taky jsme dělali nějaké ty programy
Vysoké vytížení serverů, garantované doby odezvy pod sankcí, maximálně jedna povolená plánovaná 4hodinová odstávka za rok, plný provoz 24 hodin denně vč. víkendů, při jakémkoli výpadku povinnost odstranit problém do 60 minut i v noci pod sankcemi v desítkách tisíc atd. Jediný rozdíl je v tom, že našim zadavatelem nejsou státní instituce. My kdybychom měli odstávku systému jeden týden, tak jsme všichni zadlužení na dvě generace dopředu, ale tady to může klidně 2 měsíce nefungovat a všichni jsou v pohodě



Proč nový systém nefunguje
hlavním dodavatelem je firma Fujitsu, která tuto zakázku dostala na základě již uzavřené smlouvy o dodávce systému Windows, že se jedná o jiný software než je ve smlouvě evidentně ministerstvu nevadí. Samozřejmě že Fujitsu je jen nastrčený dodavatel, protože vše se dělá přes subdodavatele a je to tak proto, aby se nemuselo vypisovat výběrové řízení. Subdodavatelé jsou Skill (firma vlastněná otcem Kočí), Vítkovice IT Solutions (firma napojená na náměstka Šišku) idTax (původní vlastníci byli Šiška a Drábek - 24.1.2011 byla "prodána" firmě Vítkovice a. s.), Comparex CZ, Techniserv. Takže potom není čemu se divit, že systém nefunguje a je vidět že už politici ani neskrývají tunel v přímém přenosu



Jste hloupí a vůbec tomu nerozumíte
Jak můžete kritizovat pana Drábka a MPSV. Vždyť tento chaos je čistě účelová záležitost. Protože, kdyby ty programy fungovali, tak stačí polovina úředníků a kdyby nedej Bože fungoval tento stát, tak se nebude vyplácet 6miliard na socialních dávkách ale maxímálně tak 1/3 pro lidi co dávky opravdu potřebují.
Čím složitější je systém, čím více je papírování a daní, tím huře nachází člověk uplatnění a vše se udržuje v chodu umělou zaměstnaností ve státní správě a vyplácebím pochybných dávek.
Jak vidno úřady vlastně žádné informační systémy nepotřebují, stačí tužka a papír. Následné přepisování do elektronické podoby je vlastně práce na víc.



Jsem zvědav,
jak Drábek nás zase bude zaplavovat čísly, jak byly dávky vyplaceny. Ale dosud nevysvětlil proč nenechal starý systém který byl funkční. Dál kolik se platilo za provoz funkčního systému a kolik se platí za provoz nefunkčního systému. Uváděl, že firmu na tvorbu systému vybralo ministerstvo vnitra již v roce 2008 či kdy. Tak ať nám vysvětlí v čem spočíval výběr této firmy, když zjevně nemá takové zkušené programátory, aby dokázali stvořit skutečně provozuschopný systém. Podle toho co bylo uvedeno je vylosovaná firma zase jen kasičkou na peníze a vlastní systém dělal někdo jiný za pár korun. Podle toho taky systém vypadá.