10/07/2012
nejen amaterismus
je to šlendrián ministerstva dopravy, měl by odstoupit ministr, manažersky nezvládl své korýtko,

dodavatelská firma nevěděla ještě 14 dní před spuštěním jaké funkce registr má mít, co od něj je vyžadováno (v praxi při evidenci vozidel, změnách a na jednotlivých úřadech), úředníci se na "školeních" (šlo spíše besedy s dodavatelem) nestačili divit co vše registru chybí a zástupci dodavatela ví o me se nestačili divit co vše úředníci vyžadují a jaké malichernosti by chtěli do systému zakomponovat (např. vyhledávání podle provozovatele - RČ, změnu barvy v dokladech, změnu hmotnosti vozidla)

Už jen přechod z UNIXu s terminály bežící na privátní síti na MS platformu běžící přes veřejnou síť, okomentovaný zvýšením bezpečnosti a spolehlivosti je výsměch všem, kteří mají jen základní znalosti v oblasti IT.


Tohle uz je neuveritelny diletantismus
to si z nas stat dela zase srandu? Co to ma byt, v nasich koncinach vyvyji spousta firem protoze mame dobre a levne vyvojare a vubec IT lidi, pokud nam ale budou takovy smejdi jako ti co pracuji na vladnich projektech kazit dobre jmeno tak se to muze hrave zmenit. To opravdu firmy ktere pracuji pro start neumeji delat SW poradne, nedokazi testovat, nebo co? Tomu fakt nerozumim, v lednu davky, ted zas tohle. Pripada mi ze vsechna obdobna vyberova rizeni jsou vedena tak aby se vybrala ta nejmene schopna firma aby pak mohl system skolabovat a aby se obhajili armady uredniku na uradech s prohlasenim ze co kdyby.

Jdete do hajzlu lidi si berou dovolenou aby na urade neco vyridili a ne proto aby poslouchali kecy ze nekde v trmatarii upad jeden server a proto system v cely zemi nejede. Ja tohle rict zakaznikovi tak me i s celou firmou posle k sipku.




Amatéřina to je
Takhle důležitý systém, za takové peníze měl být od počátku redundantní a naprosto odolný proti selhání hardwaru... V době virtualizace to není absolutně žádný problém... Opatření proti selhání softwaru jsou sice už trošku složitější, nicméně všichni velcí dodavatelé různých řešení ho prezentují jako High Availability a kdybych si měl tipnout tak to běží na řešení IBM, kde je HA bez problémů... Jediný vysvětlení je něčí nekompetence... architekta, implementátora, testerů, ale rozhodně to není nic jako zemětřesení, že se to prostě stane a někdo by si to měl pěkně sežrat...