24/07/2012
na zacatku byly urcite pekne PowerPoint prezentace ;-)
uplne vydim manageros z ATS jak v oblecich chodi na ministersvo prezentovat jak to vsechno bude hracka - rychle, levne a bez chyby.
projektovy manazer asi vubec nemel paru do ceho se pousti, evidentne vubec nebyli pripraveni na potize ktere vzdycky muzou nastat - zadny zkusebni provoz (treba z jednoho mista), zadny zalozni plan, testy tezce podcenene.
zrovna tak jejich zodpovedna protistrana na ministerstvu to mela na haku a nechala vsemu volny prubeh.
totalni amaterismus za nase penize, k tomu 13M renta kazdy mesic....



Jak dlouho ještě...
.. si necháme srát na hlavu? Není toho již opravdu ale opravdu dost?!?! Vůbec bych se nedivil kdyby skutečně vybuchla bomba na Úřadu vlády, popřípadě i jinde, kde se povaluje naše vrchnost. Bylo by to" neštěstí hrozný, škoda ale žádná" jak praví jedno hezké lidové přísloví.



Jsem z oboru
Vim ze to tady kazdej chytrak vi, ale to co jsem se dozvedel od mluvciho firmy Telcom (ktery evidentne nemel paru co lidem sdeluje, protoze jinak by to rozhodne nevypustil) svedci naprosto jiste o teto situaci:

Zakazka se prodala firme, ktera na ni povolala studaky a cely reseni se "zmaklo" za par set tisic. K tomu vsemu to navic bezi na jedny masine jejiz cena bude hluboko pod 100k.

Secteno podtrzeno vsechny prachy za ten registr (ne cast, ale cca 99% coz u me znamena vsechno) zmizeli na soukromych zahranicnich kontech lidi, kteri nehnuli prstem, statu zbyl bastl ktery (tady jsem si opet 100% jisty) nepobezi nikdy. K tomu aby takovyhle bastl bezel poradne totiz nestaci jej poupravit. Je treba ho napsat cely znovu, takze tohle bude jeste hodne zajimave.


Odveta...
Myslím, že adekvátní reakcí na neustálé problémy s registrem by bylo, abychom všichni okamžitě sundali espézetky a jezdili bez nich až do vyřešení všech potíží. Případnou náhradu škody by samozřejmě hradil stát potažmo dodavatelská firma. Pracuju jako programátor v jedné známé firmě a dokáži si představit, co všechno musí takový registr řešit. Proto mohu zodpovědně prohlásit, že nasazení takového nestabilního a nedodělaného systému je holé diletantství Úplně vidím, jak dodavatelská firma nestíhala termín a zaručila se, že chybějící věci dodělá za běhu. To ale netušila, že jim nepůjde vůbec nic.



import zahraničních modelů do ČR nefunguje
Česká republika - hnízdo lidí, kteří chtějí s někým vyběhout či někoho podvést. Jakmile sem zkusíte importovat něco, co jinde běžně funguje, zdejší "podnikatelé" tento nápad okamžitě přetvoří k obrazu svému a vymyslí způsob, jak ostatní odrbat a utéct s pár "legálními" miliony.
Zajímavé je, že tento způsob přejímají i nadnárodní firmy a pak se klidně stane, že TESCO přelepuje data trvanlivosti, Lidl kácí v noci stromy, Shell prodává falešně "lepší" benzín, T-mobile lže zákazníkům atd. atd.
V zahraničí něco nemyslitelného, zde běžná věc.