14/08/2012
Jednou byl v televizi tuším ČT1
rozhovor s mladým Romem, odhadem tak 20-24let. A tam si stěžoval jak je dnes těžké žít. Byt je drahý, energije jsou drahé, auto stojí peníze, děti také pořád něco potřebují, žena je náročná a ten největší problém - Kdo mi na to všechno DÁ No řekněte, kdo mi na to všechno DÁ . Slovo práce v jeho slovníku pravděpodobně NENÍ A co s tím?



oni sou zdeseni, ze jim nikdo neda vodu?
ja sem zdesenej, kdyz me na ni prijde ucet



Když už nejsou ochotni ani zaplatit za vodu to už je vrchol.
Hlavně, že v TV reportážích má každej v puse cigárko, na to je penízků dost co?



Našim váženým spoluobčanům!
Každá společnost, tedy i ta naše funguje takto. Chci-li něco odebírat, musím zaplatit. Zadarmo fakt není nic. Kdyby jste nerozkradli okapy a svody, mohli jste mít alespoň dešťovou vodu a to zadarmo. Poděkujte vašim nenechavým rukám za to, že se ani umýt , pokud tuto potřebu ovšem cítíte, nemůžete. Jediná rada, kterou pro vás mám je: Dostáváte naše peníze, tak si za ně vodu kupte! 1,5 l balené vody koupíte do cca 8 kč, 1,5 l piva v petce za cca 35 kč, takže místo piva donesete 6l vody. Takže přestaňte vydírat ty, kterým voda teče, protože si jí zaplatili a začněte si svojí situaci řešit konečně sami!



Cože?? Gádžové nám ze svého nekoupí vodu???
To je dyskryminácia!


A to je celá podstata problému ...
To je přesně ono! " Musí nám dát vodu! Nemůžou nás vystěhovat! " Nejsem žádný rasista, ale už toho mám prostě dost. Vždycky jsem dělil lidi na slušné a neslušné. O barvě to neni. Jenomže i já se dostávám do situace, kdy si říkám, jak je možné, že jsou tak neskutečně beznadějní v tom, že se jako minorita vůbec nepohnou z místa. Nepočítám těch pár, co jsou schnopní žít normálně. Mám 4 děti, nikdo mi zadarmo nic nedá, naopak, naše výdaje za cokoliv rostou, žena nedávno platila absurdně v porodnici za to, že tam mohla porodit dítě, které náš stát zoufale potřebuje, aby měl z koho jednou tahat. Aby měl na vodu a ostatní věci, za které já musím plati, pro podobně lidi Nemám naprosto nic proti charitě, pomáhat potřebným a slabším je určitě třeba. Ne jim však z žití z pomoci udělat životní styl !Prostě pořád dokola. Zastavte to už někdo, konečně. Musím jít, volá mě syn, jeho a kamarády nahání pár špinavých cikánských dětí. Jsou sprostý, špinavý a beznadějný!


A co na to Kocáb a Džamila?
Není čas si vzít ty chudáky diskriminované domů a napájet je ze svého vodovodu? ... nebo už nesedíte na státním prameni a tak vás cikáni nezajímají?