16/08/2012
Strašiak v podobe pádu vlády je skutočný a evidentne funguje !!!
Lenže sa netýka občanov, ktorí by túto vládu najradšej videli na stredovekých mučidlách. Týka sa to politických trafikantov, ktorí schvália čokožvek len aby sa udržali v kreslách. A za každú cenu. Ostatne videli sme to pekne na VV, ktoré vyprodukovali nejaký LIDEM paskvil slúžiaci len k záchrane pred predčasnými vožbami.
Takže až Nečas s Kalouskem navrhnú 50% DPH, vždy sa nájde v parlamente dosť ksichtov, ktoré to odhlasujú. Tam neexistuje žiadna bariéra. Bariéra je len strach zo sociálnych nepokojov v uliciach. A tak bude vláda postupne skúšať kožko žudia vydržia. Prihodí sa jedno percento a uvidí sa.
Druhá vec je, že zvyšovane daní je už kontraproduktívne. Štát si ním kope vlastný hrob. Ale chcite po politikovi uvažovanie odborníka, ktorý si dovidí ďalej než na špičku nosa.



Každý, kdo má firmu, ví
že jsou dvě možnosti, jak mít vyšší zisk - buď víc vyberu nebo víc ušetřím. Vždy je jednodušší, ale víc krátkozraké začít větším ždímáním. Když už jsou šrouby utaženy na maximum, pak nezbyde konečně udělat to, čím se mělo začít, a to je šetřit. Co kdyby vláda přestala rozhazovat na statisícových odměnách a zkorumpovaných zakázkách? TAM jsou největší úniky, snadno by se tak dostala pod 3% HDP. V tomhle s Kuberou souhlasím, další zvyšování daní jen donutí lidi šetřit, méně utrácet a OSVČ obcházet zákony.