24/09/2012
Jen tak mě napadá
Stabilita české vlády .. omezení korupce .. nejsme jako oni .. snížení administrativy .. podpora podnikatelů .. zlepšení situace ve zdravotnictví .. vyrovnaný rozpočet .. devítihlavá saň .. chytrý a čestný policista .. padni komu padni .. nadstranický president ..pták Ohnivák a liška Ryška ...



Pane Nečasi,
vládu destabilizovala chamtivost politiků a rozkrádání státního majetku, evropských dotací a likvidace průmyslu po roce 89. Kdyby jste tam všichni vládli ve prospěch tohoto národa a nekradli, tak jsme dnes na úrovni Švýcarska. Takhle jsme zhruba na úrovni Pobřeží Slonoviny,ale tam mají rychlejší internet, "naše" republika stojí před přímým krachem, měnová reforma za dveřmi a střední třída, držák ekonomiky, zcela zlikvidovaná díky vysokým daním. Fakt dík, podrazáci! Za komanče by jste dostali za tyto činy tresty smrti.



Nevážený pane jakopremiére,
nevím jestli jste si toho při své sebezahleděnosti nevšiml, ale prezident není od toho, aby stabilizoval vládu, ale od toho aby vracel paskvily zákonů jakým bezesporu je i tato vámi navrhovaná reforma. Pokud se účast ve třetím pilíři vyplatí jen osobám s průměrnou mzdou, hovoříme o 1/3 obyvatel. Do toho si připočtěte, že jsou rodiny kde muž sice průměrné mzdy dosáhne, ale manželka ani zdaleka a jelikož mají společné rodinné finance, tak ani tito do třetího pilíře nevstoupí. Takže jsme někde na 15% a z těch jistě všichni také nevstoupí. Takže co se vaši jakovládě vlastně povedlo? Udělat reformu, které se bude moci zůčastnit pouze 10% obyvatel ale zbylých 90% jim to zaplatí v podobě zvýšených daní. To je přesně ve vašem stylu!



Mícháním pravdivých a nepravdivých výroků vzniká polopravda
a ta je horší než čistá lež, protože je hůře rozpoznatelná.
Je pravda, že reforma důchodů je nutná a to vzhledem k nízké porodnosti po r. 1981 a katastrofálně nízké porodnosti po r. 1993. První důchodový pilíř je výhradně financován z odvodů sociálního pojištění, tj. přímý tok financí od dětí k rodičům. Těm, kdo děti nevychovali, nebude mít kdo přispívat na starobní důchod a proto je důchodová reforma potřebná. .
Lží je Nečasův výrok, že Klaus destabilizuje vládu vetem technického zákona. Důchodová reforma Nečasovy vlády je reformou banksterskou, zcela účelovou a pro státní pokladnu neudržitelnou. Je třeba se ptát, proč vláda prosazuje falešnou důchodovou reformu v podobě bankovního finančního produktu za 20 mld. korun ročně ze státní pokladny (růst DPH!), když za reformu zodpovědní ministři TOP 09 Kalousek a Drábek mají prokazatelně k dispozici důchodovou reformu, která nepotřebuje ze státní pokladny ani korunu a tím ani zvyšování DPH. Kdo tedy destabilizuje vládu? Klaus?! Vláda!!




Demokracie u nás
1) Vláda musí být stabilní, nezničitelná a nějací občani, nebo prezident do toho nemá co kecat.
2) Prezident vetoval zákon, není v něm něco špatně? NE! Musíme ho přehlasovat!




Tenhle ministrův žvást není jen blbý, je vůči stále ohromnému počtu slušných a pracovitých Čechů nesnesitelně drzý, napsal na svůj facebookový profil Horáček." No a mě nezbývá, než se k tomuto Horáčkovu výroku bezvýhradně připojit. Myslím, že Kalouskovo chování už překročilo únosnou míru!



Pro všechny Kalouskovy apologety a vymítače KSČSSD
je třeba neustále připomínat, s kýmže to vlastně byla ta zlá ČSSD v koalici? Snad s KSČM? Nikoli, ale s KDU-ČSL, kterou shodou okolností v té době pásl bratr Kalousek.
Dále nezapomeňte na to, jak se soudruh bratr liberál Kalousek snažil dohodnout vládní koalici s komunisty a socany! A když mu to spolusrtaníci zatrhli, tak začal pracovat na vytvoření "pravicově-liberální" strany TOP se Škrholou ze Schwarzenbergů coby maskotem v čele..
Pokud někdo tomuhle ekvilibristovi věří ten jeho liberálně kapitalistický étos a vzývá jeho vizionářství, přijde mi jako osazentsvo vůdcova hlavního stanu v dubnu 45. Ti taky věřili ve führerovu genialitu a prozřetelnost, která je měla spasit..
Kádry z Národní fronty s bolševickým viděním světa nám opravdu nepomohou.. Kalousek měl 20 let na to aby ukázal co umí. A po předvolebním strašením Řeckem opravdu ukázal, že umí.. Najít zkratku přímo do Zimbabwe.



Pane Horáčku,
svatá pravda. K tomu zvyšování daní - zaměstnvatel mi taky nezvedne plat jenom proto, že utrácím tolik, že mi ten stávající nestačí. Musím utrácet tolik, na kolik mám, pane Kalousku!



Tohle nám říká člověk, který se přes dvacet let
podílí na stavu české ekonomiky: Od roku 1990 působil ve státní správě. 1990 - 1992 v Úřadu vlády ČR jako odborný poradce místopředsedy vlády ČR se zaměřením na otázky ekonomické transformace. Od července 1992 působil v Úřadu vlády ČSFR jako ředitel odboru poradců místopředsedy vlády ČSFR. Mezi lety 1993-1998 zastával post náměstka ministra obrany ČR. V této funkci měl na starosti finanční řízení resortu a armádní restrukturalizace, včetně řízení klíčových armádních zakázek. V období let 2003-2005 byl předsedou sněmovního rozpočtového výboru.V letech 2007-2009 byl ministrem financí ve vládě Mirka Topolánka. Od roku 2010 je opět ministrem financí.



Teze prožírání je jen propaganda a podvod...
Za bailouty si pár kluků, co spolu mluví koupilo vlády napříč glóbem... Zatížení států nesplatitelnými dluhy je cíl, který jim pomůže k reinženýringu vládnutí a prosazení globálního neofeudálního modelu, který nahradí demokracii i svobodnou společnost. Záměrné zvyšování daňového zatížení způsobí prohloubení ekonomické deprese a další implozi ekonomik a umožní další konsolidaci bohatství i zdrojů v rukou superelit... K tomu je designován i monetární model. Peníze vznikající jako dluh plus úrok musí z matematické podstaty vést k nesplatitelnému dluhu jak na státní, tak na soukromé úrovni. Je to hodně zjednodušené, ale v podstatě se dá říci, že se naše civilizace dostala do slepé uličky díky legálnímu podvodu zvanému centrální bankovnictví... Mnohdy i ekonomicky vzdělaní lidé tento podvod obhajují, tak dobře systém školství tyto lidi zpracoval. Krásně to vysvětluje film Peníze jako dluh: http://www.youtube.com/watch?v=Dy4Uymz2OjQ




Co nechce nikdo napsat.
Vyrábíme zboží a vyvážíme jej.Třeba auta.(jako příklad) Cena tohoto zboží odpovídá cenám běžným ve světě.Ovšem platy těch,co je vyrábí jsou zhruba třetinové,oproti těm,co vyrábí obdobné výrobky v Evropě.Přitom použité stroje,výrobní linky jsou stejné!Tak proč by nemohly platy být alespoň v poloviční výši?Zisk firmy by byl i tak dosti vysoký!Při zvýšení platů těmto lidem,pracujících v dělnických kategoriích o stejnou 5-8 tisícovou výši by zvedl příjem do rozpočtu státu o 3-4 miliardy měsíčně,plus další zvýšení příjmu z daně DPH za více nakoupeného zboží.Už T.Baťa tohle říkal kdysi na nějakém sjezdu průmyslníků,to když mu vyčítali jeho mzdovou politiku.Odpověděl:,,Úmyslně platím větší mzdy,protože jen dobře zaplacený zaměstnanec odvádí stoprocentní výkon a dostatek peněz zaručuje odbyt výrobků.Co s výrobou,když není odbyt?Klesá tím zisk firmy a všech dalších okolo".Chudí zaměstnanci dělají jen chudou firmu a ještě chudší stát!