15/10/2012
...jó kdybychom tady měli demokracii západního typu
...tak po komančích nikdo ani nevzdechne
Ale jelikož tu máme akorát tak mafiánský bordel jako někde na balkáně,a výhled po 20 letech utahování opasků naprosto žádný Vzpomínají lidé s nostalgii na 80´léta,kdy ji defacto prd chybělo.Všichni měli práci,byt.chatu,chalupu,každej jezdil na dovolenou k moři,nikdo nestrádal,neměl hlad,nebyl vidět žádnej houmelesák,nebyly parky plné fetek,nepřizpůsobiví buď museli makat nebo šli sedět.Člověk mohl jí vyvenčit o půlnoci čokla,a nemusel se bát že ho někdo majzne po palici......atd.atd.
Takže co s tím,chytráci ? Žádný kecy Mádla s Issovou je už nepřesvědčí,chtělo by to nějaké činy.Jó kdo dělá politiku pro horních 10 tisíc kmotrů a kamarádíčků,musí počítat s tím,že víc jak jejich hlasy nedostane.



Chyba "pravice"
Problém není v tom, že by levici volilo více lidí. Problém, je v tom, že voliči pravice nepřišli k volbám, protože pravice u nás neexistuje. ODS a TOP09 se prezentují jako pravicové strany, ale reálně dělají levicovou politiku.
Místo úspor ve formě osekání státu se dělají "úspory" ve formě zvyšování daní.
Rozdíl je jen v tom, že komanči a socani chtějí zvyšovat přímé daně "bohatým" (tj. střední třídě) a firmám, což by zadusilo ekonomiku ještě více a "pravice" zvyšuje daně nepřímé. Tomu říkám ideologický rozpor .... Jen pro zajímavost, naše "pravicová" vláda plánuje navýšit v roce 2013 počet státních zaměstnanců o 1400 lidí. Nemá smysl to dále komentovat.




A upínat se k ODS je co???
Tyhle nářky nad tím že lidi volí komunisty mě fakt baví. A co jako bohorovní šéfové ODS čekali? Že lidi budou donekončna padlí na zadek že už můžeme svobodně cestovat, svobodně volit a dostat banány? 23 let po Listopadu? Proberte se proboha! Už není rok 1992, ale 2012! Mají pro občany = voliče nějaký jiný pozitivní program než jenom strašení komunisty? Co program, ten sesmolí každý občan se SŠ za 1 hodinu... Ale jeho dodržování!!!
Znám osobně několik dlouho oddaných voličů ODS, kteří letos, nebo už v 2010 začali být znechucení a volí někoho jiného. Komunisty asi ne, ale třeba TOP09 nebo různé nezávislé, ale ODS je pro ně na dlouho pořádně pošpiněná. Komunisti nemusejí dělat vůbec nic a ODS jim svou pitomou politikou a korupčními skandály nahání voliče přímo po houfech.




Já jsem student
a komunisty jsem nevolil, ale chápu, proč získali takový úspěch. Když budete stát ve frontě na ÚP, kde prakticky nejde nic solidního sehnat, případně máte to štěstí a práci máte, ale dostáváte nějakých 10 tisíc, máte z toho zaplatit nájem, elektřinu, jídlo, oblečení, atd., přičemž všechno neustále zdražuje díky Kalouskově DPH a div ne daních z deště, tak jak můžou ti lidi asi volit. Je to logické. To, že to není nejlepší, nepopírám, ale logické to je. Jestli to někteří ultraODS nebo ultraTOP nechápou, pak je mi jich líto, a jejich strany dopadnou i vdalších volbách prachmizerně. Vždyť Kalousek s Nečasem je vlastně skoro přímo podporují. A koneckonců, přeběhnout se dá vždycky, že, jak už to např. M.K. zná.


Pane Pospíšile...
... řeknu vám naprosto přesně, v čem tkví podstata neúspěchu vaší strany. Jste spolupachateli situace, kdy z veřejných rozpočtů unikají ročně stovky miliard buď do stranických pokladen či kapes pijavic a chcete po lidech, aby do tohoto systému přispěli dalšími penězi. Lidi už to ale prokoukli, dál to financovat nechtějí a hledají někoho, kdo by jim v tom pomohl... Komunisti dostali tolik hlasů proto, protože si lidé myslí, že v tom s vámi nejedou a bohužel neobjevili nikoho jiného...



Omyl!
Český národ si vůbec neuvědomuje, kdo volby vyhrál a kdo prohrál. Nevyhrála levice, ani pravice. Volby měly použe poražené. Prohrála celá vláda této republiky. Je jedno, v jakých barvách. Téměř 2. třetiny voličů nešlo vůbec volit. A to svědčí o všem. Tyto 2. třetiny jsou zhnusený politikou všech stran. Neměli totíž koho volit. Vedoucí strana byla ODS. Ať chcete, nebo ne, Téměř třetina právě ODS nevolila. A proč volili levici? Nechtěli na protest proti politice vraždit jako Mašínové. Jako zbraně použili volby. Proto bych nejásal nad výsledky voleb. Ale to si Kalousek s Nečasem vůbec nepřipustí.



Jiným stylem politiky ...
... ať už se tím myslí cokoliv, se nic nevyřeší. Dokud se ODS nezbaví a definitivně nevypořádá s Rittigy, Janoušky, Bémy, atd. atd., tak bude jejich volitelnost i nadále klesat. ČSSD se stejnými či obdobnými lidmi, jako je Rath, Palas, Zgarba, atd. měla jedinou kliku - volili ji lidé, kteří jsou naštvaní na vládu. Komunisté měli jasnou výhodu - dvacet let se do žádné aféry nenamočili (kromě toho falešného majitele kasína), protože se k ničemu nedostali. Lidé si to mylně vyložili, že si s nimi pomohou.



ODS a TOP09 soutěžily
která strana dokáže naštvat více lidí. Světe div se, jaké to překvapení ... lidé si to nenechali líbit, že jim kadí na hlavu přiopilý exbratr Kalousek a podobní veleduchové. Vláda jako celek nepochopila, že není její hlavní funkcí lidem ztížit život. Sociální systém může být měkčí nebo tvrdší, na to jsou různé názory. Ale tato vláda nebyla schopná zajistit ani jeho administrativní fungování, na to je opravdu dost dobře vidět. A vzhledem k tomu, že většinu v této republice netvoří továrníci, tak nejsou volební výsledky vůbec žádným překvapením. Dokonce i ty bohaté naštvali, člověka to zamrzí když si nemůže přihlásit auto.
Filip a spol. jsou taky neuvěřitelní šíbři, jejich úspěch je výrazem zoufalství.