18/10/2012
Já se jen směju, nebo mám brečet jak jsou Češi blbí
Naletěli jsme. Před vstupem do EU se řešil problém, že ČR vyrábí moc cukru a levně, protože to umíme a máme nejmodernější technologie. Takže pár chytrých hlav rozhodlo, že modernizované cukrovary prodáme Francouzům aby nikdo neměl víc a Češi nevydělávali na celé Evropě. Místo toho aby EU chránila pouze před zeměmi neevropských tak jak to dělá Amerika. Tak reguluje místní trhy a potom celé odvětví zničí, jen tím, že sem můžou dovážet zboží z Afriky a Jižní Ameriky? Gratuluji politici. Nepřekvapilo mě, že se naši dědové nechali ukecat komoušema, když byla bída, ale historie se opakuje.



klíčová věta
Evropské ceny cukru jsou totiž kvůli regulaci produkce a omezením importu a exportu nyní vyšší než na světových trzích- a jsme zase u regulace. Od té doby, kdy jsme poznali to štěstí být v nové RVHP (EU), došlo mj. k cílené likvidaci části českých cukrovarů z důvodu neschopnosti konkurovat našim výrobkům ze strany zlenivělých soudruhů z Francie, Německa pod. Takže povolíme určitý počet fabrik, zavedeme kvóty a pevné výkupní ceny a hupky zpět k starému dobrému socíku.



Autor článku a i mnoho diskutérů zcela pomíjí fakt,
že nejdříve tu bylo vyhlášení a přidělení kvót na výrobu cukru v jednotlivých státech EU. S tím ruku v ruce šly dotace výrobcům a pěstitelům cukru a cukrové řepy. Tak se povedlo debilům ovládající Evropu (ovšem vozených jako loutky různými Babiši) skurvyt celý trh, zlikvidovat pěstování a výrobu ve státech s tradicí. Ti, kteří mají "nakoupené" kvóty na výrobu cukru, jsou díky tučným dotacím tak rozmazlení, že nejsou schopni konkurovat ani náznakem, proto se bouří proti deregulacím.
Ať jdou celá EU do brusele.