SdKfz.2 Kettenkrad (1:144)

Doba čtení: < 1 min.

SdKfz.2

Model: Trumpeter 1318 (Me-262)

Kleines Kettenkraftrad HK 101 je zajímavé pásové vozidlo známé snad všem příznivcům vojenské techniky. Tento stroj byl zkonstruován jako lehký tahač, který bylo možno dopravovat transportním letounem Ju-52. Vozidlo bylo navrženo a vyráběno firmou NSU, část (asi 10%) z celkem vyrobených 8300 vozidel byla dokončena v licenci firmou Stoewer. Posádku tvořily až 3 osoby – řidič a 2 cestující. K vozidlu byl vyvinut speciální přívěs Sd.Anh.1, který zvýšil přepravní možnosti. Koncem války byly Kettenkrady používány mimo jiné k tažení letadel na vzletové dráhy aby se ušetřilo vzácné letecké palivo spálené při pojíždění letadel vlastní silou, po válce byly používány v zemědělství.

Model

Kettenkrad v tomto mikroměřítku pochází ze stavebnice Me-262 od Trumpeteru, kde je jako doplněk k vlastní stavebnici letounu. Model se skládá ze čtyř částí: vozidlo, pásy včetně podvozku a přední kolo včetně vidlice.

Stavba a zbarvení

Veškerá stavba spočívá ve slepení výše zmíněných čtyř dílků. Provedl jsem pouze dvě úpravy a to zaslepení dutiny zespodu mezi pásy a náhradu řídítek novými z kousku drátu.

Zbarvení jsem provedl základní Evropskou žlutou Humbrol 83 s fleky zelené Humbrol 30 a hnědé Humbrol 133, nakonec přišel matný čirý lak.

Fotogalerie